mandag 29. september 2014

Travle tider for Villa Zoe!




Nå har vårt kjære hus blitt mye brukt i august! Det er bra!




Anne-Berit tok med seg datteren Marianne den første uken i august. De koste seg i varmen, og fartet rundt til de fine strendene på øya. Dessverre kuttet Marianne seg i en tå første dagen, så da var det fint at de hadde bil tilgjengelig.
Ja, vedr. bil... Vi har en bil vi får låne, og gjerne vil kjøpe, men det er ikke så lett. Byråkrati!!
Anne-Berit gikk fra kontor til kontor og fikk bare flere og flere spørsmål, og få svar. Så vi får se om vi får det til, eller om vi må oppgi dette, og fortsette med leiebil iblandt.

En uke etter at Anne-Berit og Marianne var reist hjem tok yngstesønnen hennes, Lars og kjæresten Kristin over huset. Kristin hadde aldri vært i Hellas før, og de storkoste seg begge to. De var på bystranden, og tok bussen til Ammoopi et par ganger. Det var ganske så varmt et par dager, men vinden gjør  jo at man overlever det! Kristin feiret sin bursdag der, og vi arrangerte med gutta på La Corte så det ble gjort litt ekstra stas på henne. Det tror jeg hun satte pris på!


Så var det endelig min tur! Min venninne Trude ble med meg, og vi dro nedover med flyet som tok Lars og Kristin hjem igjen. Trude var med en tur i juni ifjor, men har ikke bodd i Villa Zoe før, så det gledet hun seg til. Hun fikk låne rommet til Anne-Berit, og koste seg veldig der!

Så fort vi hadde kommet oss vel inn i huset, gikk vi ned til stranden. Bade!!! Ååå, så deilig vann! Men faktisk oppfriskende! Vi spiste lunch på Sea Side, og solte oss en stund, før vi gikk innom butikken, handlet litt til frokost i morgen, og ruslet så hjem igjen.

Det er deilig å sitte under pergolaen vår om ettermiddagen, i skyggen. Kattene rusler rundt, blomstene er så fine nå, og hekken vi har plantet vokser så fort av vi nesten kan se det!

Jeg fikk lukt endel i hagen vår om morgenen før det ble for varmt. Morro å dra opp svære røtter! Vekk med ugresset!  Appelsinene vokser fortsatt, de som henger igjen, men de er fortsatt grønne. Blir spennende om de henger på og blir orange etterhvet!

Trude og jeg hadde trivelige dager, vi var endel på bystranden, og tok turen til Ammopi et par dager.
Om kveldene spiste vi litt her og litt der, og havnet som oftest på La Corte for en drink før natten.

Torsdag kveld fikk vi låne bilen, og dro til flyplassen for å hente Anne-Berit. Hun kom med rutefly via Athen, og skulle bli en ukes tid. Fredagen ble det tur til Pelagos på oss tre!
Men før det dro vi til Achata for å bade! Og der ble det en fin dag! Det var stille og fint, og mange unger som holdt på borti klippeveggen.




2 kommentarer:

  1. Hei! Jeg har lett og lett etter erfaringer fra karpathos. Er ikke lett. Vurderer og reise dit på alimounda mare i begynnelsen av juni med 5 åring og mann. Hvordan er vinden? Er det slik at man får øreverk? ( noe vi opplevde i bulgaria)

    Er det egnet godt for barn? Hvilke strender vil du anbefale med barn?

    Mange spørsmål her nå. Håper du kan svare :)

    SvarSlett
  2. Hei!
    Du finner masse informasjon om Karpathos på Hellasforum.net og diverse sider på Facebook. Alimounda Mare er det beste hotellet på øya, men jeg synes det er for stort, moderne og lite koselig. Liker bedre små hoteller. :-) Men supert plassert, da. Vinden blåser mest i juli-august, og da er det godt med vind. Synes ikke den er veldig plagsom. Stendene i Ammoopi er mest barnevennlige, men også bystranden nærmest byen er langrunn og fin.

    SvarSlett